Campagne IVBO

  • Een propere leefomgeving. Dat is het doel waar IVBO dagelijks aan werkt. De afvalintercommunale waaide binnen bij Magenta voor een bewustmakingscampagne rond het correct aanbieden van papier & karton.

    De opzet was om via de leerlingen van de lagere school ook de ouders te bereiken en vice versa. Niet zomaar 2 vliegen in één klap maar een klap met dubbele impact! 

    We ontwikkelden een lespakket waarin 2 vrolijke figuurtjes – Mevrouw Papier & Meneer Karton – de kinderen op een speelse manier leren hoe ze papier en karton buiten moeten zetten. De rode draad doorheen de campagne was letterlijk rood natuurtouw waarmee een papierpakket stevig vastgebonden kan worden.

  • Een tweede luik van de campagne richtte zich rechtstreeks tot de ouders. Via Facebook stuurden we een aantal getargete berichten uit die een rampscenario ensceneerden in bekende straten binnen de IVBO-regio: straten bezaaid met papier! En jawel, onze missie was geslaagd. Paniek was alom. Zelfs Radio 2 en de Krant van West-Vlaanderen contacteerden ons met de vraag wat er juist aan de hand was in de regio Brugge …
  •  
Got you interested?
Get in touch