Een streepje ontwerpgeschiedenis

Magenta is dit jaar 25 geworden. Wat in de gay nineties in de woonkamer van Tom & Ann ontstond groeide uit tot een veelkoppig reclamemonster dat zich zowel on- als offline kiplekker voelt.

Gedurende die 25 jaar hebben Tom en Ann een team rond zich verzameld, bestaande uit creatievelingen van diverse pluimage … en leeftijd. U kunt het zich ongetwijfeld inbeelden dat dit meer dan eens tot hevige generatieconflicten leidt.
Lees Meer

Top 5 drone shots!

luchtdrone

Ons kleine zusje AirManiacs wordt stilaan groot. Ze is in België op amper twee jaar tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in luchtfotografie en video. Luka, drone piloot en video-wizard van AirManiacs, volgt de internationale scene op de voet en maakte voor dit blog een selectie van wat volgens hem de top 5 drone shots ever zijn. Sit tight!

Lees Meer

5 tips voor een betere schoolwebsite

Kleine kindjes worden groot! Tijdens de zoektocht naar een goede school voor hun kroost, merkten enkele collega’s op dat veel schoolwebsites minstens voor verbetering vatbaar zijn. Nochtans is een website vaak het eerste contactpunt met scholieren en hun ouders. Om scholen mee te krijgen in het digitale tijdperk geven we hier wat slimme tips en nuttige info, now listen up!

Lees Meer

Young guns hate FOMO, want #YOLO

youth-marketing

Een reclamecampagne gericht op jongeren. Het moet zowat de meest dubbele onder de marketingopdrachten zijn. Enerzijds zijn de grenzen van het toelaatbare veel wijder, mag het allemaal iets gekker en specialer, maar anderzijds krijg je als marketeer ook te maken met de meest kritische doelgroep die je je maar kunt voorstellen. Want #YOLO, weet u wel.

Lees Meer

Comeback van de GIF! Of is het nu GIF?

De uitvinder spreekt het uit als DJIF, maar de G staat voor Graphic, dus velen opteren voor een harde G. Hoe je het bestandsformaat nu precies uitspreekt, DJIF, GIF of geheel in het West-Vloams HIF, dat laten we aan jullie over. Wij willen je vooral vertellen dat GIF’s helemaal terug zijn.

Lees Meer

Give photography wings… With Magenta airManiacs